یک کندوی عسل برای خودت داشته باش!

عسل را فقط توی قوطی و پشت ویترین عسل‌فروشی‌ها دیده‌اید؟ در طبیعی بودن یا تقلبی بودن عسل شک کرده‌اید؟ اصلا بگذارید بروم سر اصل مطلب! تا حالا هوس کردید یک کندوی عسل داشته باشید؟ اگر می‌خواهید قدیمی‌ترین و طبیعی‌ترین شیرینی دنیا را خودتان تولید کنید، وقتش رسیده برای خودتان یک کندوی عسل داشته باشید! اما چطور؟

 

قدم اول: عاشق زنبورها شوید!
برای زنبورداری حتما باید علاقه‌مند به این کار هم باشید. بعد هم روشن و واضح تصمیم بگیرید به عنوان شغل اول و منبع اصلی درآمد در نظر می‌گیرید یا به عنوان یک علاقه‌مندی و منبع کمکی درآمد. اگر عاشق طبیعت‌گردی، شب‌خوابی چند صد کیلومتر دورتر از خانه و توی دشت و سفرهای طولانی به چهار گوشه ایران هستید، زنبورداری بهترین کار است! ولی اگر نمی‌توانید با این شرایط کنار بیایید و فقط به عنوان یک تفریح یا مثلا مصرف شخصی به آن نگاه می‌کنید، می‌شود در سطح پایین‌تری هم کار کرد. بدون کوچ. بدون شب‌خوابی در دشت!



با زنبوردارهای کاردرست ارتباط برقرار کنید.
به  غیر دیدن فیلم کارتونی هاچ زنبورعسل، چقدر با عسل و زنبور آشنایی دارید؟ جدای از شوخی مطالعه را جدی بگیرید! مثلا کتاب‌های زنبورداری نوشته آقای شهرستانی و یا کتاب زنبورداری آقای پیرایرانی اطلاعات خیلی خوبی به شما می‌دهد. برای آموزش عملی هم بهترین راه ارتباط با زنبوردارهای کاردرست است. به عنوان کارآموز برایشان کار کنید. علاوه بر کار یاد گرفتن وارد ارتباطات بازار عسل هم می‌شوید.

آموزشگاه‌های فنی‌حرفه‌ای بسیاری هم هستند که می‌توانید در آنجا از خم و چم کار با زنبور و تولید عسل سر دربیاورید. ولی یادتان باشد لذت واقعی این کار را زمانی با تمام وجود حس می‌کنید که خودتان وارد گود شوید و چند باری هم زنبور نیش‌تان بزند!

انواع کندوها:


عموما کندوها ده قاب هستند. دو نوع معروف تبریزی و اصفهانی دارند که نوع تبریزی آن کمی بزرگ‌تر و اصفهانی کمی کوچک‌تر است. کندو را می‌توانید از فروشگاه‌های تجهیزات زنبورداری یا از یک زنبوردار بخرید. آذربایجان غربی و شرقی، اصفهان، خراسان، کرمانشاه، کردستان و لرستان معمولا بیشترین پرورش دهندگان عسل را دارند. چون بهترین و بیشترین پوشش گیاهی را دارند.

بهترین زمان خرید کندوی عسل: دی و بهمن‌ماه
دلیلش هم این است که توی این ماه‌ها جمعیت و قوت واقعی کندوها مشخص می‌شود. توی این روزها با حدود 1000000 تومان می‌توانید یک کندو با ملکه و تعدادی بچه‌زنبور بخرید. با این حساب با حدود دو سه میلیون می‌شود 3 تا کندو خرید. همه آزمایش‌ها و آزمون و خطاها را روی همین تعداد کندو اجرا کنید. بعد با روندی آهسته و پیوسته می‌توانید سال بعد این تعداد را به ۲۰ تا و ۳۰ تا برسانید. ولی برای گرفتن دفترچه زنبورداری باید حداقل ۴۲ عدد کندو داشته باشید. با عضویت در تعاونی زنبورداری شهرتان از خدمات صندوق حمایت زنبورداری استفاده کنید. البته بسته‌های حمایتی صندوق برای زنبورداران فعال است نه کسانی که تازه می‌خواهند شروع کنند.

 

لوازم کندو‌داری:


لباس کار زنبورداری، یک جفت پوتین یا چکمه خوب،‌ یک جفت دستکش، توری جهت پوشاندن صورت، کاردک زنبورداری، کلاه، برسی یا شاه پر، و یک وسیله دیگر به نام دودی یا Smoker

راستی چرا دود؟


زنبوران عسل تندخو به سادگی به زنبوردار اجازه خارج کردن عسل از کندو را نخواهند داد. برای سرگرم کردن زنبورها و بازدید راحت‌تر از کندو، از دودکن استفاده می‌کنیم. برخی از دودکن‌ها از قلع و برخی از مس یا استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند. یک دودکن باید دمنده قوی و مخزن آتش مناسب داشته باشد.

بهترین سوخت برای دودکن: بسته‌های مقوای نازک، گونی کنف خشک و بخصوص پوسیده، تکه‌های پارچه یا لباس پشمی کهنه، چوب پوسیده و پهن گاو است.

یک کندوی خوب عسل، چگونه کندویی است؟


یک کندوی خوب باید از ورود زنبورهای مهاجم جلوگیری کند. مقاوم در برابر اثرات مخرب نور خورشید و باران باشد. مانع از نفوذ موریانه‌ها گردد. اغلب کندوها چوبی هستند. قسمت‌های مختلف یک کندو از پایین به بالا:تخته تحتانی، طبقه، پنجره ملکه، قاب‌ها و زیرسازی آنها، صفحه جدا کننده و سرپوش است.

نیش زنبور گُل است، ولی هر کی بخوره یک کم دردش می‌آید:
نیش زنبور اصلاً خطرناک نیست. بلکه تجربه نشان داده زنبوردارها کمتر بیمار می‌شوند. چون نیش زنبور جنبه درمانی دارد. ولی تعداد افراد خیلی خیلی کمی به آن حساسیت دارند که بهتر است، قبل از شروع کار این مساله را بررسی کنند.

عسل را توی چی بسته‌بندی کنیم؟
بهترین ظرف برای بسته‌بندی عسل، ظرف شیشه‌ای است. کارخانجات بلورسازی در تهران، اصفهان و همدان برای کسانی که تولید بالاتری دارند پیشنهاد می‌شود. در صورت تمایل هم می‌توانید از ظروف پت یا همان پلاستیکی استفاده کنید. مرکز فروش آن در تهران، میدان مولوی است.

 

کندوی زنبور عسل در پشت بام

 

قبل از تولید به فکر فروش باشید:
عسل از آن کالاهایی است که اول شخص باید برند شود تا بتواند عسل بفروشد. بدون اغراق باید گفت فروش عسل خالص سخت است. البته وقتی شما با تعدادی کندوی محدود شروع می‌کنید، جای نگرانی نیست. چون به همان مقدار تولید مصرف خودتان و نهایتا برای فروش به آشنایان نزدیک و فامیل است. ولی در صورت بالا بردن تولید و سرمایه‌گذاری بلند مدت باید قبل و یا همزمان با تولید به فکر فروش آن هم باشید.

 

, , , , , ,
  نظرات
  • محمد

    دمت گرم خیلی

  • محسن

    خوب بود . 

  • محمد

    خوب بود . درموردش فکر میکنم . من از حیوونا خوشم میاد

  • علی گودرز

    ما در حیاط خانمان نگهداری میکنیم . 2 تا کندوی زنبور عسل داریم . ممنون از کلونی عسل آذربایجان

  • مهسا

    عالی بود و انگیزه حسابی بهمون داد . بریم تو کارش . خخخخ

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">